Специален огретен

| от |

Днес ще ви покажем една специална рецепта на Жени Колева. Поколебахме се да я запазим за себе си, но все пак решихме да я споделим с Вас.

WP_20140226_001

Ето и обещания мой огретен, който правя често, защото става бързо и вкусно (ех, скромност), а продуктите, които ползвам винаги ги има в хладилника ми:
– около килограм картофи
– около половин килограм сирене
– домати (може и консервирани, но хубаво отцедени)
– кофичка кисело мляко
– две яйца
– сол
– чубрица/риган
– и тук идват импровизациите с кашкавал, някакъв колбас, печени чушки, царевица – който каквото си харесва или има в хладилника 😉

Най-трудната част в цялото нещо е беленето и рязането на картофите, но тъй като в моето семейство винаги са били основен продукт имам тренинг и ми се получава бързо. (И ние сме така) Режа ги на кръгчета и ги варя в подсолена вода докато са една идея преди сваряване. Дори да изпуснете този момент – няма страшно 😉 Изцеждам водата и изсипвам половината картофи в тавичка. Преди този момент можете и да намазните тавичката – аз обикновено пропускам. Следва хубавото покриване на картофите с натрошеното сирене, после доматите и всичко друго, което сте си харесали. Накрая се нареждат пак картофи. Обикновено забравям да слагам подправки между слоевете, затова добавям чубрицата или ригана в заливката от кисело мляко и яйца (и сол). Пека за около половин час, докато заливката се запече.

WP_20140226_003

 
 
Коментарите са изключени за Специален огретен