Спасените от лавината в Италия стигнаха 13 души

| от chronicle.bg |

Още петима души бяха спасени от затрупания под лавина хотел „Ригопяно” в Централна Италия, съобщава агенция АНСА.

По-рано днес спасители откриха осем оцелели, между които две деца. Те са прекарали под развалините 40 часа, съобщи агенция АНСА. Оцелелите били открити в кухнята на хотела.

Спасителите се надяват да открият още живи хора в кухини в снега. Една жена и дъщеря й са били откарани с хеликоптер в болница. Представител на службата за гражданска защита съобщи, че 135 спасители са изпратени, като спасително-издирвателната операция продължи и през цялата нощ.

При падането на лавината в сградата е имало около 30 души: 20-22 гости, 7-8 служители и неуточнен брой приходящи посетители на четиризвездния хотел. Повечето гости са били пред или около входа на хотела, когато лавината връхлита. Хората очаквали превоз, за да си тръгнат след трите земетресения в райони по-рано същия ден, след като първо пътят бъде разчистен от снегорин.

До момента се съобщава за двама загинали, чиито тела бяха намерени вчера. Лавината падна след серия от силни трусове в сряда. Снежната маса, която е затрупала хотела, е толкова голяма, че най-горният, четвърти етаж и покривът едва се виждат. А сградата се е изместила на 10 метра.

 
 
Коментарите са изключени за Спасените от лавината в Италия стигнаха 13 души