СП ден 7: Испания стегна куфарите, Хърватия показа защо е тук

| от |

Отборът на Холандия постигна втори успех в група B на Световното първенство по футбол в Бразилия. В мач от втория кръг в груповата фаза на състезанието Холандия победи Австралия с 3:2.

Двубоят се изигра на стадион „Бейра Рио“ в Порто Алегре.

След равностойно начало Ариен Робен даде преднина на Холандия в 20-ата минута след самостоятелна акция. За футболиста на Байерн това е трети гол на турнира и осми в последните осем мача на националния отбор на Холандия.

47 секунди по-късно ветеранът в тима на Австралия Тим Кейхил изравни след страхотно изпълнение, засичайки с левия крак топката от въздуха. Кейхил, който вкарва за Австралия във втори пореден мач на турнира в Бразилия, се възползва и от грешка в отбраната на Холандия.

Малко след гола си Кейхил получи жълт картон, който го вади от тима на Австралия за следващия мач на отбора на турнира в Бразилия. До края на полувремето Робен пропусна добро положение за нов гол за Холандия, а Томи Ор – за Австралия. В края на полувремето контузия получи Бруно Мартинс Инди от тима на Холандия и бе принудително заменен от Депай.

В началото на втората част жълт картон получи капитанът на Холандия Робин ван Перси. Заради натрупани картони той ще трябва да пропусне следващия мач на отбора в Бразилия.

В 53-ата минута бе отсъдена дузпа за Австралия, след като Янмаат игра с ръка в наказателното поле на Холандия. Миле Йединак бе точен от наказателния удар, правейки резултата 2:1 за Австралия.
Холандците реагираха веднага и в 58-ата минута Ван Перси изравни резултата с третия си гол на турнира. Футболистът на Манчестър Юнайтед се измъкна от отбраната на Австралия и вкара гол.
В 68-ата минута резервата на Холандия Депай се възползва от грешка в отбраната на Австралия и вкара третия гол за Холандия.

 
 
Коментарите са изключени за СП ден 7: Испания стегна куфарите, Хърватия показа защо е тук