СП ден 6: Победа за Белгия и две равенства

| от |

Отборът на Белгия победи Алжир с 2:1 в мач от група H на Световното първенство по футбол в Бразилия. Двубоят се изигра в Бело Оризионте.

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като след почивката тимът на Белгия имаше пълно надмощие и стигна до успеха.

През първото полувреме по-активният отбор бе този на Алжир. Софиян Фегули в 25-ата минута откри резултата за Алжир от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Ян Вертонген срещу Фегули. Добри намеси на вратата на Алжир имаше футболистът на ЦСКА Райс МБоли. Той спаси опасни удари на Аксел Витцел в 20-ата и 34-ата минута. След почивката отборът на Белгия излезе напълно преобразен.

Белгийците имаха надмощие и направиха обрат в резултата, стигайки до победата. В 70-ата минута влезлият като резерва Маруан Фелайни изравни резултата, възползвайки се от грешка в отбраната на Алжир. В 80-ата минута Дрис Мертенс вкара втори гол за Белгия, за 2:1. Той завърши бърза контраатака, преминала през Еден Азар.

10454913_902168696465645_5706970704644324108_n

Полузащитникът на Белгия Еден Азар заяви след победата на тима си над Алжир на Световното първенство, че отборът е показал характер и заслужено е победил.

След двубоя пред RTBF Еден Азар отбеляза, че тимът е допуснал грешка, от която съперникът се е възползвал, спечелвайки дузпа, от която излезе напред в резултата. Това обаче не е довело до паника в редиците на Белгия и постепенно отборът е излязъл от тежкото положение и е направил обрат в резултата.

Азар бе категоричен, че до дузпата тимът на Белгия е имал превъзходство, като проблемите са идвали от лошото последно подаване. Полузащитникът отбеляза, че с основен принос за победата са резервите на Белгия.

Полузащитникът на националния отбор по футбол на Белгия Маруан Фелайни заяви след победата на отбора над Алжир, че не се чувства герой, а такива са всички футболисти от тима.

След двубоя пред AFP Фелайни, който вкара първия гол за Белгия, коментира че мачът е бил много труден и най-хубавото е, че е свършил щастливо за Белгия. Футболистът анализира, че през първото полувреме играчите на Белгия са били прекалено нервни, като това е било напълно нормално, тъй като това е първи мач за тима на Световното първенство. След почивката обаче отборът на Белгия сериозно е подобрил играта си и е започнал да създава добри положения пред вратата на Алжир.
Маруан Фелайни бе категоричен, че не се чувства герой заради това, че е дал началото на обрата в резултата. Той каза, че всички в отбора са герои. Според полузащитника Белгия не е фаворит на турнира и трябва да играе без напрежение. Той добави, че Бразилия като домакин е големият фаворит.

Отборите на Бразилия и Мексико завършиха 0:0 в мач от група „А“ от втория кръг в груповата фаза на Световното първенство по футбол в Бразилия. Двубоят се изигра на стадион „Кастелао“ във Форталеза.
През първото полувреме отборът на Бразилия имаше превъзходство, като най-доброто положение за гол пропусна Паулиньо в края на частта. Тимът на Мексико демонстрира стабилна игра в отбрана и остави малко възможности пред играчите на Бразилия.

През второто полувреме футболистите на Мексико погледнаха по-смело към вратата на домакините, като Васкес в 54-ата и Ерера в 57-ата минута отправиха опасни удари от границата на наказателното поле пред вратата на Бразилия. Силно се включи в игра и резервата Хавиер Ернандес. Отлични намеси на вратата на Бразилия имаше Жулио Сезар.

Най-добрите положения за Бразилия се откриха пред Неймар на два пъти и капитана Тиаго Силва, като вратарят на Мексико Гилермо Очоа спаси. Двата тима остават без загуба на турнира след вторите си мачове в групата, като имат по 4 точки.

Треньорът на Мексико Мигел Ерера благодари на футболистите си, които показаха добра игра срещу Бразилия.

„Имахме план как да играем, но трябва да отдам почит на футболистите, те направиха силен мач. Взехме една точка и казах на играчите, че са свършили страхотна работа. Равенството е важно за нас, имайки предвид целите, които си поставихме преди началото на срещата. Имахме предимство в мача за 25 минути, но за съжаление не успяхме да отбележим на Бразилия. Имаме още един двубой и ще търсим победата“, каза Ерера пред официалния сайт на ФИФА.

Старши треньорът на бразилския национален отбор Луиш Фелипе Сколари похвали вратарят на Мексико Гилермо Очоа за играта в мача между двата тима. Специалистът остана доволен и от играта на своя отбор.

„Играхме поне с 10 процента по-добре, отколкото в срещата с Хърватия. С всеки изминал мач подобряваме играта си, но има какво още да се желае. Доволен съм от това, което видях на терена. Владението на топката беше почти еднакво, както и броят на ударите. Не смятам, че се получи резултатът, който очаквахме, но все пак съм щастлив. Мексико има много добър вратар, който имаше страхотен ден и е една от причините да не спечелим мача. Имахме три или четири положения, но Очоа беше на висота“, каза Сколари пред Ройтерс.

Отборите на Русия и Южна Корея започнаха участието си на Световното първенство с равенство 1:1 в мач от група „H”. Резултатът откри Луй Кун-Хо в 68-ата минута след груба грешка на вратаря Игор Акинфеев. Шест минути по-късно нападателят Александър Кержаков оформи крайния резултат.

Старши треньорът на Русия Фабио Капело не остана доволен от показаната игра срещу Южна Корея.

„След като допуснахме гол започнахме да играем както трябва. Бяхме много нервни в началото на мача и това си пролича. Радостен съм, че успяхме да стигнем до равенството. Не се сърдя на Акинфеев за допуснатата грешка, той е много добър вратар“, каза Капело, цитиран от „Спорт Експрес“.

Наставникът на Южна Корея Хон Мюн-Бо подчерта след равенството с Русия, че силата на противника е била в контраатаките. Специалистът смята, че резултатът от двубоя е добър.

„Преди срещата разузнахме стила на игра на руснаците. През втората част съперникът създаде няколко опасни положения пред нашата врата. Когато се опитвахме да владеем топката, руснаците разчитаха на контраатаки. Като за първи мач резултатът е добър“, каза Мюн-Бо, цитиран от „Спорт Експрес“.

С Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за СП ден 6: Победа за Белгия и две равенства