Сочи, кучета и телевизия

| от |

Продължителността на телевизионната транслация на зимните олимпийски игри в Сочи ще бъде над 1,3 хиляди часа, а световната аудитория ще бъде един милиард и половина души. Това каза шефът
на комитета за телевизия и радио на „Сочи-2014 Олег Колесников.

Volunteers sit near two stray dogs outside the Gorki media center where they will coordinate the media shuttles buses in Krasnaya Polyana

Всички състезания ще бъдат предавани във формат с висока точност, а общо на игрите ще бъдат използвани над 450 телевизионни камери. Игрите ще бъдат показани в 200 страни. Печалбата на
Международния олимпийски комитет от продажбата на телевизионните права ще бъде 1,26 милиарда долара.

На церемонията по откриването на зимната олимпиада в Сочи ще присъстват 44 лидери на различни държави, а игрите ще бъдат посетени общо от около 60, съобщиха от организационния комитет. В интервю за радио „Комерсант FM“ Дмитрий Песков допълни, че тези числа може да бъдат коригирани.
Прессекретарят заяви също, че руските спецслужби ще обезпечат изцяло сигурността на олимпиадата и увери, че всичко, което е трябвало да се направи за гарантирането й, вече е направено.

Песков предложи на тези, които критикуват строителството на олимпийските съоръжения за корупция, да дойдат в Сочи и да видят резултатите на това „строителство на века“. Той призна, че при строежите в града-домакин е възможно да има факти за злоупотреби, но отказа да съди еднозначно за това, тъй като „ниене сме съдии“.

Песков смята също, че правозащитниците в чужбина често пъти са зле осведомени за това, за което критикуват Русия. Той призна, че за това вина имат и чиновниците, и журналистите, които невинаги отразяват пълно и достоверно различните ситуации. Песков добави, че такива правозащитници трябва при всички случаи да се изслушват и да им се обръща внимание.

Дмитрий Песков е уверен, че глутниците от бездомни кучета в Сочи няма да попречат за провеждането на олимпиадата в Сочи. „В Сочи действително има много бездомни кучета, те са повече, отколкото в други градове“, каза Дмитрий Песков в интервю за „Комерсант ФМ“. Според Песков причина за големия брой бездомни кучета в Сочи са били строителите на олимпийските обекти, които са ги хранили. „А когато строителите си отидат, кучетата няма къде да отидат„, отбеляза Песков.

 
 
Коментарите са изключени за Сочи, кучета и телевизия