Собственикът на Левски уволни Христо Йовов и Мариян Христов

| от |

Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков е уволнил спортният директор на клуба Христо Йовов и един от асистентите на треньора Антони Здравков – Мариян Христов.

Йовов

Причината е слабото представяне на отбора след подновяването на първенството. След два изиграни мача отборът е спечелил само една точка. В екипа на Антони Здравков влиза като помощник специалистът от школата на клуба Ангел Славков.

Христо Йовов заяви на пресконференция, че е бил освободен от Тодор Батков и напуска клуба.

Йовов разкри, че не е наясно с причините, довели до уволнението му. В момента президентът на „сините“ е в Испания, но се очаква утре да се върне и да разясни случая и доводите си. „Тони Здравков ще тренира тима до сряда, но после не се знае. Мариан Христов също е освободен. Още преди четири седмици исках да напусна, но тогава Батков ме спря“, каза Йовов. Той коментира, че снощи е имал разговор със собственика и той го е уведомил да го освободи. Йовов каза, че няма нищо официално, но „Здравков ми каза, че г-н Батков е размислил“. Той добави, че ще изчака Батков да каже причините за освобождаването му. „Той не е изложил нито един довод за смяната ми. Моята работа беше да работя за привличането на нови играчи и да договарям заплатите им. Никога не съм се месил в реденето на състава. Докато не се изчистят нещата тук, няма как да работя на „Герена“. Един клуб не може да върви в гнила обстановка.

Бившият играч на сините каза, че му е интересна причината, заради която го освобождават.

 
 
Коментарите са изключени за Собственикът на Левски уволни Христо Йовов и Мариян Христов