Снежни бури, затруднен трафик и отменени полети в Азия и Северна Америка

| от |

Силната зимна буря в Средния изток на САЩ и по Източното крайбрежие на страната, навлезе в последната си фаза, насочвайки се към Ню Ингланд в неделя. Метеоролози прогнозират снежна покривка до 45 см в Мейн.
По улиците в района на Бостън в неделя сутринта се образуваха поледици, след като температурите паднаха до минус 6 градуса.
В неделя следобед 40 полета бяха отменени на международното летище „Логан” в Бостън.
В западната част на Ню Йорк се очакват до 10 см сняг.

mass10n-1-web

Снежната буря не подмина централната и източната част на Канада, нарушавайки въздушния и автомобилния трафик от Онтарио до атлантическото крайбрежие.
Канадската агенция за околната среда съобщи, че в някои райони снежната покривка достига 35 сантиметра.
Въздушният трафик бе сериозно нарушен. Стотици полети бяха отменени на летищата в Торонто, Отава, Монреал и Халифакс.
Пътищата в страната бяха частично блокирани заради снежни натрупвания и пътнотранспортни произшествия. Полицията съобщи за няколко верижни катастрофи. При инциденти по пътищата на страната са ранени няколко души.
В Квебек няколко хиляди домакинства останаха без ток в неделя следобед.

kmg

Междувременно, в Азия продължават снеговалежите. Над 8700 пасажери не успяха да отпътуват поради снеговалежа и студеното време в южната китайска провинция Юнан.
На международното летище Кунминг са отменени 152 полета.
Управата на летището е наредила на работниците да размразят блокираните от снеговалежа самолети, но това ще отнеме много време.
2000 пътници чакат възобновяването на работата на летището в Южно Сахалинск. Отложени са повече от 70 полета. Работата на летището бе парализирана от мощния циклон, който бушува на руския остров Сахалин вече трето денонощие. Във връзка с лошото време администрацията на Южно Сахалинск взе решение в понеделник да отмени занятията във всички училища. В събота руският остров Сахалин бе застигнат от поредния циклон. На територията на редица райони имаше обилни снеговалежи, скоростта на вятъра е 15-20 метра в секунда.

 
 
Коментарите са изключени за Снежни бури, затруднен трафик и отменени полети в Азия и Северна Америка