Разликата в SMS-ите по време на връзка и брак

| от |

За първата годишнина от връзката, момичето получава Word документ с всички SMS съобщения, които са си изпращали с момчето (през 2008 година това наистина се счита за подвиг). За 6-та годишнина (вече женени) тя прави сравнителен анализ на всички съобщения, които са си изпратили до този момент.


Докато са във връзка, при нея (момичето работи с обработка на данни) преобладава думата „hey“, а при него най-споменаваната е „home“, която има съвсем малка преднина пред „love“. 6 години по-късно, вече женени, при съпругата „home“ става номер едно, с много по-голяма преднината пред всички останали, докато при него доминира „OK“. И при двамата „love“ почти не присъства.

По отношение на честотата, когато са във връзка „hey,“ името на партньора и „love“ доминират, а когато са бенени това са били „dinner“ и „ok.“ В „home“ е прехода от връзка в брак.

sms-poraki-vrska-i-brak 1

Тъй като момичето прави достатъчно анализи, въвеждайки и още една променлива в изчисленията, проверява в какъв контекст се използват думите и в общи линии всяко „love“ не е казано поради същата причина.

sms-poraki-vrska-i-brak-2

Разликата между двата периода се вижда и в периода, когато се изпращат съобщения, което тя обяснява с това, че когато вече сте заедно се губи необходимостта да изпращате съобщения късно вечерта и че сега съобщенията са много повече свързани с (купи това, вземи ме от работа и др.).

sms-poraki-vrska-i-brak-3

sms-poraki-vrska-i-brak-4

„Нашите послания започнаха с флирт и са много лични. Когато напредна връзката, прекарвахме повече време заедно и ни стана удобно един с друг, така че нашите съобщения са станали доста предвидими, но само защото непредвидимите неща си казвaмена живо. Вече не си изпращаме „обичам те“, защото мога посред нощ да се обърна да го прегърна и да му го кажа.“завършва Алис Жао.

 
 
Коментарите са изключени за Разликата в SMS-ите по време на връзка и брак