След раждане жените поумняват

| от |

Изследвания показват, че мозъкът на жената се развива и расте по време на бременност. Като използват скенер за мозъка точно след раждането и 4 месеца след това, учени са установили, че няколко области от мозъка на жената се разширяват и увеличават дейността си.

Учени в областта на неврологията са открили, че по време на бременността и по време на кърмене, тялото изпуска определени хормони, които допринасят за увеличаващата сила на мозъка и влияят на структурата му.

Вярвате или не – майчинството помага на жените да запомнят и да учат повече неща. Факт!

Също така възприятията на майките се изострят и те стават по-чувствителни.

Родителството също така помага на жената да не се страхува толкова, повишава мотивацията и тя става по-съпричастна. В допълнение на това, жената- майка е по-добра в изпълняването на много задачи и става по-изобретателна и по-любопитна.

Проучванията наблягат също така на това, че раждането е рязка промяна на хормонални промени и жената възприема присъствието на бебето като нещо специално, красиво и перфектно – това е допълнителен стимул, който удължава периода на умствено здраве.

За бащите също има успокоение – макар бащата на детето да не може да разчита на хормонални промени, които подобряват дейността на мозъка, ако той взема активно участие в отглеждането на детето, това се отразява положително и на неговите умствени способности.

Положителният ефект от раждането на детето може да продължи няколко десетилетия.

Изводът, мисля, че можете да си го направите сами – ако искате да ставате по-умни и по-умни и да продължавате да се усъвършенствате – просто раждайте повече деца.

От Първите седем

 
 
Коментарите са изключени за След раждане жените поумняват