Сладолед хамелеон променя цвета си

| от |

Испанският физик и професионален готвач Мануел Линарес създаде магически сладолед, който променя цвета си, когато се ближе.

Наречен „Хамелеон“, сладоледът има вкус на 6 плода. Новият вкус е създаден по време на кулинарен урок в Барселона. В началото всички на урока се засмели, но физикът знаел, че има няколко варианта, които могат да проработят и да създаде сладоледа хамелеон.

Преди да се сервира, сладоледът има светлосин цвят, който бързо се променя, когато сервитьорът го напръска с „любовен еликсир“. Спреят придава на сладкия лед тъмнорозов цвят за около 10-15 секунди. А когато клиентът го оближе, той придобива различни розови краски, докато се топи.

Формулата на сладоледа остава тайна, но се състои от изцяло природни съставки.

Вдъхновението на Линарес идва от британския сладоледен гений Чарли Франсис, който е създател на флуоресцентния сладолед.

„Хамелеон“ се предлага в магазинчето за сладолед на испанския изобретател в град Калела де Мар в източната испанска провинция Барселона. Линарес работи по още два вида сладолед. Единият ще реагира на ултравиолетовата светлина в нощните клубове, а другият ще се превръща от бял в розов, докато се консумира./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Сладолед хамелеон променя цвета си