„Сини“ и „червени“ фенове са задържани с наркотици

| от chronicle.bg |

24-ма са задържаните за притежание на забранени предмети и вещи преди по време и след провелите се вчера футболни срещи в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Иззети са 31 пиротехнически изделия, тип „димка”, множество пиратки, факли и маски.

Под ръководството на районна прокуратура-София криминалисти разследват три инцидента, станали в тролейбус и автобус на градския транспорт, и в заведение в района на бул. „Цариградско шосе“.

При полицейска проверка преди началото на мача на стадион „Българска армия” от двама младежи са иззети наркотични вещества. В други двама били открити факла и маска, а единият от тях бил и без документ за самоличност.

На стадион „Георги Аспарухов” при извършените полицейски проверки са задържани общо 20 души, носели в себе си пиротехника, маски и наркотични вещества. Осем от тях са възраст между 13 и 14 г.. и след снемане на обяснения в присъствието на инспектор от „Детска педагогическа стая” са предадени на родителите им. Петима носели пиротехнически изделия, а двама били без документи за самоличност. За притежание на наркотични вещества в Пето РУ са задържани шестима, по случаите са образувани досъдебни производства. Други шестима мъже, във видимо нетрезво състояние, не били допуснати на футболната среща между отборите на „Левски” – „Лудогорец”. Общо 221 декларации за придружаване на малолетни са приели полицейските служители на входовете на двата стадиона. На притежателите на забранени предмети са написани актове на основание чл. 20 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. На тези без документи за самоличност са съставени и актове по чл.6 от Закона за българските лични документи.

Малко преди 19 часа в полицията бил получен сигнал за изпочупени стъклата на тролейбус от масовия градски транспорт в района на Народна библиотека „Св.Св. Кирил и Методий“. На място са задържани петима непълнолетни младежи и една девойка. Шестимата са отведени в Пето РУ и по случая е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Около 23 часа е получен сигнал, че на спирка на масовия градски транспорт, в района на ж.к. „Дианабад” в автобус, движещ се по линия 94 нахлули 3- 4 маскирани, нанесли побой на пътник от автобуса, счупили няколко стъкла на рейса и избягали.

Минути по- късно сигнал бил получен и за възникнал скандал между две групи младежи в района на заведение за бързо хранене на бул. „Цариградско шосе”. След счупване на витринно стъкло на обекта вътре нахлули 4- 5 маскирани и започнали саморазправа с намираща се в заведението група младежи. Пострадалите са откарани в болнични заведения за оказване на медицинска помощ без опасност за живота.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата в полицията по установяване на всички факти и обстоятелства, както и на участниците в двата инцидента, продължава. По време на провелото се вчера след обяд шествие на футболни фенове не са допуснати нарушения на обществения ред.

 
 
Коментарите са изключени за „Сини“ и „червени“ фенове са задържани с наркотици