Сидеров и Чуколов освободени

| от chronicle.bg |

Волен Сидеров и депутатът от Атака Десислав Чуколов излизат на свобода срещу 6 хил. лв. гаранция за всеки. Това реши Софийски градски съд късно заседание във вторник вечерта. Двамата бяха освободени само няколко часа след като прокуратурата ги задържа по обвинения в хулиганство заради нахлуването в НАТФИЗ. Според съда има достатъчно доказателства, че двамата са извършили престъплението, но няма опасност да се укрият, а и съдебното им минало е чисто. Решението не е окончателно. Все още не е ясно дали прокуратурата ще го обжалва.

По-рано стана ясно, че лидерът на „Атака“ е обявил безсрочна гладна стачка в следственият арест, заяви адвокатът му Явор Нотев. Двамата с депутата Десислав Чуколов бяха задържани за 72 часа. Те бяха предадени на конвойна рота, която трябва да ги откара в ареста на националната следствена служба на бул. „Г.М.. Димитров“. Пред следователя и конвоя Сидеров е заявил, че спира да приема храна и вода в знак на протест. Според Нотев задържането му е незаконно. Той обясни, че в постановлението за задържане са описани повече факти и деяния, отколкото в разрешението за арест, дадено от парламента. Задържането на Сидеров ще бъде обжалвано веднага, обясни Нотев.

Симпанизанти на „Атака“ се събраха днес пред Столичното следствие, за да подкрепят лидера си Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов, които са призовани на разпит.

Така националност номер едно влезе при следователите съпроводен от скандиране „Атака!“, „Победа!“, „Волен!“ заедно с Чуколов. „Волен е герой, Чуколов и той“, скандират пред следствието.

Точно в 10 часа Сидеров пристигна заедно с майката на детето си и бивша депутатка от „Атака“ Деница Гаджева, както и с адвоката си и настоящ народен представител от партията Явор Нотев.

Качен върху пикап, Сидеров говори пред събралите се отпред симпатизанти, които носеха български и руски знамена . След това той се придвижи към официалния вход носен на ръце, предаде БНР.

Преди да влезе, националистът заяви пред събралите се журналисти: „На тази дата преди два месеца се роди нашият син Волен и тези нечестивци са избрали точно тази дата да ме арестуват точно днес, но всичко ще им се върне, защото Бог вижда всичко“!. Той добави, че „диктатурата на Борисов и Цацаров“ ще падне съвсем скоро, защото вече са прелели чашата под външни фактори и предстои геополитически земетръс, след който ще загубят властта.

„Тогава ще дойде денят на възмездието”, закани се Сидеров.

 
 
Коментарите са изключени за Сидеров и Чуколов освободени