Швейцарците отхвърлиха и трите въпроса, подложени на референдум

| от |

Швейцарците са отхвърлили с голямо мнозинство и трите инициативи, подложени на референдум, показват първите резултати, оповестени от обществената телевизия в страната. 73 процента от избирателите са отговорили с не на въпроса за въвеждане на стриктни ограничения на имиграцията, 76.8 на сто са против задължително съхраняване на държавните златни резерви в страната, а 61.6 на сто възразяват срещу премахване на данъчните привилегии за чужденци.

Инициативите бяха подложени на допитване, след като събраха необходимите 100 000 подписа. За да бъде приета, всяка от тях трябва да получи не само мнозинство от гласовете, но и да бъде подкрепена в повечето кантони.

Първата инициатива за ограничаване на имиграцията до едва 16 000 души годишно, бе с аргумента, че Швейцария е пренаселена и липсата на жизнено пространство оказва прекалено голям натиск върху природата. Вторият въпрос за златните резерви на страната означаваше Швейцарската национална банка да бъде принудена да купи около 1500 тона злато през следващите 5 години, за да увеличи дела на активите си в злато до 20 процента от сегашните под 8 процента.Третата инициатива е за премахване на данъчните привилегии за чужденци.

 
 
Коментарите са изключени за Швейцарците отхвърлиха и трите въпроса, подложени на референдум

Повече информация Виж всички