Ще търсим вариант за доставка на газ през Турция

| от |

dragomir_stoinevМинистърът на икономиката Драгомир Стойнев планира спешна визита в Турция в петък, за да обсъди бъдещи действия по строителството на междусистемна тръба за доставка на газ през страната. Спешните действия се предприемат заради негативен ефект от евентуалните бъдещи санкции срещу Русия.

Стойнев коментира, че ако „кризата в Украйна продължи, не може да се гарантира, че туристопотокът ще е същият“, както и стокообменът с Русия, който категорично е в полза на Русия, основно заради енергийните суровини.

Драгомир Стойнев обяви, че кризата доказва важността на проекта „Южен поток“ за България и страната ни не се отказва от него. Правителството продължава подготовката по проекта – замразяването му от ЕК не означавало, че е спрян. „Работната група и в момента продължава да работи“, каза той.

В понеделник външните министри на страните членки на ЕС ще обсъдят новия пакет санкции срещу Москва, които на първия си етап ще включват замразяване на авоари и забрана за пътуване за отговорните за нарушаването на суверенитета на Украйна. Ако и те не доведат до резултат, ЕС вече обяви, че е готов да предприеме и по-тежки икономически санкции.

 
 
Коментарите са изключени за Ще търсим вариант за доставка на газ през Турция

Повече информация Виж всички