Щателни проверки на летищата в САЩ и UK заради ебола

| от |
Мeрките бяха предприети след смъртта на американски гражданин от болестта.

Щателни проверки на пътниците, които идват от страни от западна Африка, се извършват на международните летища в САЩ и Великобритания. Граничните и здравните власти работят за откриването на евентуални заразени с вируса на ебола.

Федералните власти в САЩ са поставили термални камери и скенират всички пристигащи на летище JFK. Медици с електронни термометри измерват температурата на преминаващите. Граничните служители отчитат по около 150 пътници на ден от Либерия, Сиера Леоне и Гвинея. Трите страни, които са епицентър на болестта ебола. Мярката беше предприета, след като Томас Дънкан от Далас почина от коварната болест. До момента той е единственият човек от САЩ, който стана жертва на болестта.

В Испания десетки хора се събраха на бдение пред болницата, в която е настанена за лечение от ебола 44-годишната медицинска сестра Тереза Ромеро. Те се помолиха за нейното оздравяване, след като преди ден беше съобщено, че състоянието на пациентката е критично.

В същата болница са поставени под карантина и 17 други пациенти, които са били в контакт с нея. До момента нито един от тях не е показал наличие на вируса. Като превантивна мярка за спиране на заразата ветеринарните служители направиха ефтанзия на кучето на Ромеро. Това предизвика истинско недоволство, защото все още не е доказано, че болестта може да се предава от човек на животно и обратно./News7

 
 
Коментарите са изключени за Щателни проверки на летищата в САЩ и UK заради ебола