Щастието прави хората по-умни

| от |

Щастливите хора показват по-добри умения в решаването на сложни задачи, в сравнение с по-нещастните си колеги, установи италианско проучване, публикувано в научното издание PLOS ONE.

HappyShow2

Екип от Свободния университет в Болцано констатирал, че изпълнените с радост компютърни специалисти пишат по-добри програми от тези на натъжените им колеги. Позитивното настроение на духа стимулирало справянето със сложните задачи. Така че работодателите не трябва да преследват служителите си, ако те търсят малко развлечения на работното място. Учените от Болцано им препоръчват да инсталират в офисите джаги, мини голфове и други игри. Развлеченията няма да са загуба на време за служителите, а ще повишат в крайна сметка тяхната производителност.

В експериментите участвали 42 компютърни програмисти. По време на тестовете било проследено как настроението им се отразява върху програмните им умения. Били засечени и времената, за които те изпълнявали поставените им задачи и степента на аналитичните им способности.

 
 
Коментарите са изключени за Щастието прави хората по-умни