Северна Корея стои зад хакерските атаки срещу „Sony Pictures”

| от |

Американските разследващи са установили, че Северна Корея стои зад хакерските атакисрещу „Sony Pictures„, започнали преди премиерата на филм за покушение срещу Ким Чен Ун, предадоха информационните агенции, цитирани от news.bg .Администрацията на САЩ заяви, че „американските официални лица тигнаха до извода, че Северна Корея е осъществила компютърната атака над “Sony”. И тя постигна своите цели, тъй като в среда компанията се отказа от излъчването на комедийна лента с убийства, от Ким Чен Ун.

По-рано беше съобщено, че кинокомпанията е отменила датата на премиерата на филма „Интервю“ на режисьора Сет Роулън, която беше насрочена за 25 декември.

Агенция „Ройтерс“ съобщи с позоваване на американски правителствен източник, че хакерската атака е била„спонсорирана от държаната“ Северна Корея.

По данни на „New York Times“, методите на посегателството срещу кинокомпанията са същите, като тези, които хакерите са използвали при атаките срещу южнокорейски банки и медии, извършени през миналата година.

В края на ноември беше направен пробив в мрежата на „Sony Pictures Entertainment“. В разследването се включиха ФБР и министерството на националната сигурност на САЩ.

 
 
Коментарите са изключени за Северна Корея стои зад хакерските атаки срещу „Sony Pictures”