Сенатор Тимъти Кейн от Вирджиния е кандидатът за вицепрезидент на Хилари

| от chronicle.bg |

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън избра сенатор Тимъти Кейн от щата Вирджиния за свой кандидат за вицепрезидент.

Тя съобщи в Туитър, че е избрала Кейн – „човек, посветил живота си на това да се бори за другите“. Очаква се двамата заедно още днес да участват в предизборно събитие в Маями, Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Кейн е смятан за опитен политик с неопетнена репутация. Цялата политическа кариера на 58-годишния сенатор е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 г. го представлява в Сената. Той е юрист, говори испански, а в Сената на САЩ е член на четири комисии.

Една от каузите на Тимъти Кейн е ограничаването на възможността за купуване на оръжие в САЩ.

На федерално ниво трябва да създадем цяла нова прослойка от хора, на които да бъде забранено да купуват оръжия. Това е идея, която америкаците в огромното си мнозинство подкрепят, заяви преди време Кейн пред CNN.

Официално кандидатите на демократите за президентските избори ще бъдат утвърдени на конгреса във Филаделфия следващата седмица.

 
 
Коментарите са изключени за Сенатор Тимъти Кейн от Вирджиния е кандидатът за вицепрезидент на Хилари