Селтик ще обжалва наказанието на Александър Тонев

| от |

Шотландският футболен шампион Селтик ще обжалва наказанието на Александър Тонев за лишаване от състезателни права за 7 мача.

Българският национал беше санкциониран от Футболната асоциация на Шотландия, след като беше признат за виновен за расистка обида към защитника на Абърдийн Шей Лоугън в среща от Висшата лига на 13 септември.

24-годишният български национал Александър Тонев получи наказание да не играе в следващите 7 мача на отбора заради „използване на обидни думи от расистки характер“. Българският футболист беше обвинен от играча на „Абърдийн“ Шей Логън, че го е обидил на расистка основа по време на мача между двата отбора на 13 септември.

„Това е нелеп случай, но клубът приема обяснението на Александър, че той не е използвал думите, които му се приписват, както и че той не е расист. Поради тази причина ние сме много разочаровани от днешното решение и можем да потвърдим, че Александър ще обжалва наказанието“, се казва в официалното съобщение на „Селтик“.

„Расизмът няма място във футбола и като отбор на народа, Селтик се разграничава от подобни прояви. Това е нелеп случай, но клубът приема обяснението на Александър, че той не е използвал думите, които му се приписват, както и че той не е расист. Поради тази причина ние сме много разочаровани от днешното решение и можем да потвърдим, че Александър ще обжалва наказанието“, съобщиха шампионите на клубния уебсайт.
Тонев играе в Селтик като преотстъпен от английския Астън Вила до края на сезона.

 
 
Коментарите са изключени за Селтик ще обжалва наказанието на Александър Тонев