Секс с чорапите гарантира оргазъм

| от |

Проучване, провело се в холандския град Грьонинген, разкрива, че огромна част от жените, оплакващи се от ниско либидо всъщност имат проблем с… краката си. И по-точно с тяхната температура.

Това става ясно, след като цели 80% от дамите, включили се в изследването, признават, че са достигнали до оргазъм много по-бързо и лесно, само защото по време на сексуалния акт са носили топли чорапки.

sex-life

Може и да звучи абсурдно, но всъщност този факт си има съвсем логично научно обяснение. Когато стъпалата ви са студени, се наблюдава повишена активност на префронталната кора и амигдалата в главния мозък. А именно тези участъци отговарят за възникването на състояния като страх и тревога. Топлите чорапки от своя страна носят усещане за безопасност и комфорт, необходими за приятен и безпроблемен сексуален акт.

„Важно е всичко, включително приятната обстановка, част от която е температурата на въздуха в помещението,” допълват учените, провели проучването.

Това води и до второто им важно откритие в отговор на въпроса защо жените страдат от ниско либидо и трудно достигат до оргазъм. Оказва се, че причината може да бъде и в спалнята. Желанието на дамите много често липсва, ако стаята е разхвърляна и непочистена.

 
 
Коментарите са изключени за Секс с чорапите гарантира оргазъм