САЩ ще се борят с Путин до последния европеец

| от |

Ръководителят на Райфайзенбанк интернешънъл (RBI) Карл Севелда остро осъди политиката на САЩ спрямо Русия в интервю за австрийския в. „Курир“.

„Надяваме се конфликтът с Русия да бъде регулиран. Но за съжаление САЩ изглежда смятат да се борят с Путин до последния европеец“, заяви банкерът.

Севелда вече се бе обявил за по-бърза отмяна на санкциите, защото те са вредни не само на Русия, но и особено за Евросъюза.

В интервюто си Севелда призова всички страни да седнат на масата за преговори и „да си спомнят уроците от Първата световна война, когато всички се озоваха в катастрофална ситуация, която никой не е желаел“.

Според ръководителя на Raiffeisenbank International Европа от самото начало е трябвало да върви по пътя на интеграция с Русия. „Дори това да е утопия, трябваше да се върви по първоначално избрания път, съгласно който Русия е част от Европа и след време може да стане част от ЕС“, отбеляза той.

Що се отнася до дейността на банката в Русия, по думите на Севелда тя не изпитва сериозни проблеми. „Руската Raiffeisenbank не се намира в тежко положение и тази година та пак ще постигне превъзходен резултат“, каза той.

Наред с това Крал Севелда добави, че като цяло загубите на RBI тази година ще бъдат около 500 млн евро, не на последно място заради кризата в Украйна. /РИА „Новости“

 
 
Коментарите са изключени за САЩ ще се борят с Путин до последния европеец