Sanofi и Boehringer Ingelheim официално размениха бизнесите си

| от chronicle.bg |

Sanofi и Boehringer Ingelheim потвърдиха, че стратегическата сделка, сключена през юни 2016 г., която се състои в размяна на бизнеса на Sanofi с ветеринарни лекарствени продукти (Merial) с бизнеса на Boehringer Ingelheime за лекарствени продукти без лекарско предписание (CHC), е приключила успешно в повечето пазари на 1 януари 2017 г.

Това приключване бележи успешния изход на сделката, чийто ексклузивни преговори започнаха през декември 2015 г. Приключването на придобиването на Merial в Мексико и размяната на Merial и СНС бизнесите в Индия бяха забавени, в очакване на получаването на някои регулаторни одобрения, но се очаква да бъдат приключени в началото на 2017 г.

През последните месеци Sanofi и Boehringer Ingelheim внимателно подготвят интеграцията на бизнесите и служителите още от първия ден под новото ръководство. В интерес на всички клиенти и с цел осигуряване на приемствеността на бизнеса, и двете компании смятат за приоритет да постигнат гладко протичане на интегрирането на прехвърлените бизнеси.

 
 
Коментарите са изключени за Sanofi и Boehringer Ingelheim официално размениха бизнесите си