Санкциите срещу Москва удариха зоопарка

| от |

Рязко променят менюто на животните в Московския зоопарк заради санкциите срещу Русия. Над 6000 животни в най-голямата зоологическа градина в страната ще трябва да свикват с нови храни заради наказателните мерки срещу вноса на месо, риба, плодове и зеленчуци от САЩ, ЕС и други западни държави, съобщава в. Independent.

Морските лъвове по принцип хапват миди от Норвегия, жеравите – херинга от Латвия, орангутаните пък обичат холандски чушки. В новите условия обаче московската зоологическа градина ще трябва да намери политически приемливи заместители, за да храни животните, коментира британското издание.

Сега мидите за морския лъв ще трябва да бъдат внасяни от Исландия. Много от зеленчуците ще бъдат доставяни от Египет и Турция, а рибата за пингвините – от Аржентина.

В списъка на „забранените плодове“ са и ябълките от Полша, които жирафите обичат да похапват. Русия ще се справи с доставките на ябълки, но заради неефективно организираните канали за доставка ябълките местно производство ще излизат по-скъпо от полските.

Животните не харесват руска храна, коментира говорителят на зоопарка Анна Качуровская. По думите й животните са силно привързани към това, което обичат, и трудно ще свикнат с промяна в менюто.

Орангутаните и горилите например са особено чувствителни към промени в менюто, но и на тях ще им се наложи да свикнат с новите вкусове. В крайна сметка в природата тези животни се хранят с каквото намерят, а не с каквото искат, коментира Качуровская.

С News7

 
 
Коментарите са изключени за Санкциите срещу Москва удариха зоопарка