Сандра Бълок е най-високоплатената актриса с приходи от 51 милиона долара, сп.“Форбс“

| от |

Носителката на „Оскар“ Сандра Бълок е най-високоплатената актриса според класацията на сп. „Форбс“, редаде Ройтерс. Следнея се нареждат Дженифър Лорънс и Дженифър Анистън. Класацията обхваща периода юни 2013- юни 2014 година. За 12 месеца Бълок е депозирала в сметката си 51 милиона долара. Основната част от средствата 50-годишната Бълок е спечелила като хонорар за участието си във филма „Гравитация“ отминалата година, който спечели 7 награди „Оскар“, включително иза най-добър режисьор за Алфонсо Куарон.

Лентата донесе на създателите си 716 милиона долара приходи от продажбата на билети по света. Бълок, отличена с „Оскар“ за най-добра актриса за участието си в „Сляпата страна“ (2009 година), се изкачи в класацията на най-високоплатените актриси на сп.“Форбс“ от 7-о на 1-во място. На втора позиция за втора поредна година е друга носителка на „Оскар“ – 23-годишната актрисата Дженифър Лорънс, звезда от „Игрите на глада“. Нейните приходи за 12 месеца се изчисляват от „Форбс“ на 34 милиона долара. Доста по-добър резултат от предишните 26 милиона долара.Трета е 45-годишната „приятелка“ Джунифър Анистън с 31 милиона долара. Това е едно място нагоре в сравнение с миналогодишната класация на сп.“Форбс“.

Челната петица се оформя от 41-годишната Гуинет Полтроу, която е спечелила 19 милиона долара, и от Анджелина Джоли, с 18 милиона долара. В миналогодишната класация на „Форбс“ Джоли бе на първо място. От класацията на сп.“Форбс“ става ясно, че за периода юни 2013 – юни 2014 година 10-те най-високоплатени холивудски актриси са получили общо 226 милиона долара, което е по-добър резултат от предходния период – 182 милиона долара. Сумата обаче е далеч по-малка, отколкото са заработили колегите им – 419 милиона долара за същия период.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Сандра Бълок е най-високоплатената актриса с приходи от 51 милиона долара, сп.“Форбс“