Самолетът на Меркел се развали

| от chronicle.bg |

Германският канцлер Ангела Меркел бе принудена да отпътува за Индия с военен самолет, след като правителственият претърпя технически проблем, преди да излети от Берлин, предаде ДПА.

Меркел, заедно с делегация от министри, бизнес ръководители и журналисти, трябваше да пътува с правителствения самолет „Конрад Аденауер“, специално оборудван Airbus 340, кръстен на германския канцлер от времето след Втората световна война.

Репортер на ДПА, който пътува заедно с Меркел, съобщи, че делегацията в момента лети със самолета „Курт Шумахер“, военнотранспортен Airbus 310, кръстен на някогашния лидер на Германската социалдемократическа партия и по принцип използван за мисии на германската армия – Бундесвера.

Засега не е ясно какъв е бил проблемът с правителствения самолет, съобщава БТА.

На борда на военнотранспортния самолет липсват много от удобствата на ВИП-самолета, включително отделно помещение за срещи на канцлера.

Въпреки възникналия проблем Меркел се очаква да пристигне по график в Делхи по-късно днес.

Меркел и съветниците й пътуват в предната част на военния самолет, зад тях – четирима министри, после са представителите на индустрията, а най-отзад – журналистите.

„Сега всички сме под един покрив“, каза член на делегацията.

 
 
Коментарите са изключени за Самолетът на Меркел се развали