Самарас отхвърли искането за предсрочни избори

| от |

Гръцкият премиер Андонис Самарас отхвърли призивите на лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас за предсрочни избори, обвинявайки ръководителя на опозицията в опит да дестабилизира страната.

Според Самарас това е усилие за дестабилизация на страната в момент, в който се виждат първите признаци на възстановяване. В същото време премиерът изрази убеждение, че mарламентът ще избере президент в началото на следващата година.

„Ципрас отново иска предсрочни избори, точно това, което гръцкият народ не иска и това, от което се опасяват международните пазари“, каза Самарас след среща с президента Каролос Папуляс, който преди това разговаря и с Ципрас.

„Имах възможността да повторя, че няма да има предсрочни избори“, каза Самарас, добавяйки, че е „дълбоко убеден“, че депутатите ще изберат президент след изтичането на мандата на Папуляс през март. „Стигнахме далеч, твърде далеч, за да захвърлим всичко“, подчерта гръцкият премиер.

След изявлението на Самарас, СИРИЗА разкритикува премиера, обвинявайки го, че той не иска да се постигне консенсус. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Самарас отхвърли искането за предсрочни избори