Създаваме електронен регистър на туристическите дестинации на България

| от |

Ще бъде създаден електронен регистър на туристическите дестинации на България, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на Петата международна среща на туроператорите, която се провежда в Пловдив, цитирана от „Фокус”.

Издаването на регистъра вече е започнало, като той ще бъде представен на официалната страница на министерството на туризма. „За първи път България има министерство на туризма и то ще има изключително отговорна задача, една от които е добрата работа с туроператорските фирми и туристически агенции с подкрепата на държавата и общините“, подчерта Ангелкова.

По думите й целта е България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация, тъй като страната разполага с необходимия потенциал за това. За да бъде улеснена работата на туроператорите, ще бъде създаден този регистър на туристическите обекти и атракции, курорти и др.

Това било важно, за да бъдат оформени конкурентноспособни туристически пакети, които да предлагат качествена услуга на висока цена. Идеята е да се привличат нови пазари и да се откриват нови хоризонти и да се привлича интереса на нови държави като Китай, Индия и Япония. / 24 часа

 
 
Коментарите са изключени за Създаваме електронен регистър на туристическите дестинации на България