Съд не уважи иска на „Дойче бан“ за забрана на стачка

| от |

Съдът по трудови спорове в германския град Франкфурт на Майн отхвърли в четвъртък иска на германския железопътен концерн „Дойче бан“, който искаше забрана на четиридневната стачка на машинистите, съобщи ТАСС.

БГНЕС припомня, че германските машинисти разшириха безпрецедентната си стачка и към пътническите влакове, което предизвика големи нарушения на трафика в страната.

Спирането на работата на машинистите от профсъюза GDL засегна влаковете на дълги разстояния и регионалните влакове, както и влаковата мрежа Есбан (S-Bahn). Стачката, която е шестата, организирана от профсъюза от септември насам, започна с товарните влакове, а в четвъртък бяха обхванати и пътническите влакове. Тя ще продължи до понеделник сутринта.

Германската железопътна компания „Дойче бан“ съобщи, че спирането на работата е причинило „масови нарушения“, но тя прави всичко възможно да осигури движението на една трета от междуградските влакове. Около 30% от регионалните влакове и влаковете Есбан се движат в западната и северната част на страната, около 40% в южната част и между 15 и 30% в източната, уточни компанията.

Политици и промишлени компании изразиха безпокойство от последиците от стачката, която е най-дългата в 20-годишната история на „Дойче бан“. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Съд не уважи иска на „Дойче бан“ за забрана на стачка