Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета

| от |

Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета, предаде АФП.

Des-chaussures-a-talons-piquantes_portrait_w674

Олег Михейев, депутат от прокремълската партия „Справедлива Русия“, твърди, че високите токчета, както и маратонките, равните обувки и мъжките мокасини са вредни за здравето и е време да се направи нещо по въпроса. Депутатът изпратил предложение до Митническия съюз, включващ още Беларус и Казахстан, с предложение да бъдат въведени официални стандарти относно височината на токчетата.

„Обувките трябва да имат токове, които са високи между два и четири сантиметра, височина от пет сантиметра е максималната“, се казва в предложението. „Вредните последици от носенето на изключително високи обувки и на равни обувки бяха признати от експерти от целия свят. Необходимо е да променим тази тенденция“, допълва депутатът.

Известно е, че руските жени предпочитат красотата пред удобството и често се придвижват по заледени тротоари през зимата и по плажове през лятото на главозамайващо високи обувки. Михайев заяви пред Франс прес, че просто иска да привлече вниманието към проблема, а не да забрани категорично високите токчета.

Той допълни, че предложението му е знак, че се тревожи за руските жени и иска да ги предпази от деформации. „Те са млади и просто не мислят за тези неща“, заяви Михейев и допълни, че около 40% от рускините страдат от плоскостъпие.

Съществува обаче голяма опасност депутатът да разгневи руските дами. „От половин ден моите колежки не ми говорят“, сподели той. Предложението на Михейев вече предизвика бурни реакции в Русия и някои дами заявиха, че ако високите токчета бъдат забранени, ще започнат да ги носят нарочно.

 
 
Коментарите са изключени за Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета