Русия даде 3-годишно разрешително за пребиваване на Сноудън

| от |

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън получи 3-годишно разрешително за пребиваване в Русия, съобщи руският му адвокат.

„Искането беше прието и в резултат на това Едуард Сноудън получи 3-годишно разрешително за пребиваване“ считано от 1 август, което му позволява да се придвижва свободно и да пътува в чужбина, съобщи адвокатът му Анатолий Кучерена пред журналисти.

Сноудън води скромен начин на живот и учи руски език, каза още адвокатът. Той уточни, че бившият сътрудник на американското разузнаване взема всички решения за пътуване в страната сам. „Той сам решава къде да отиде, движи се достатъчно свободно, посещава музеи, магазини, театри, това не е тайна“, заяви Кучерена. Според него Сноудън активно се занимава с изучаване на руски език.

„Животът му е достатъчно скромен, тъй като той винаги трябва да мисли за сигурността си“, поясни адвокатът. Той заяви още, че няма официално искане за екстрадиция от САЩ. „Такова искане, което щеше да отговаря на всички международни норми, няма“, каза Кучерена. Адвокатът обеща, че при най-малка възможност клиентът му ще даде пресконференция. /АФП и ИТАР-ТАСС, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Русия даде 3-годишно разрешително за пребиваване на Сноудън