Роснефт съкращава 1000 работни места

| от |

Руският петролен гигант Роснефт, на който САЩ наложиха санкции заради украинската криза, ще съкрати близо една четвърт от постовете в централната си администрация в Москва или около 1000 работни места, съобщава в. „Комесрант“.

„Съкращаването на постовете може да засегне между 20 и 25% от кадрите или 1000 души“, пише икономическото издание, цитирайки запознати източници. Според „Комерсант“ служителите в московските офиси са се увеличили значително в последните години и тенденцията се е засилила със закупуването миналата година на конкурентната компания TNK-BP за 55 милиарда долара.

„Роснефт работи за намаляване на разходите си, включително като оптимизира служителите си“, заяви говорителка на компанията в имейл до Франс прес, като отрече „масово съкращаване на работни места“. Петролната компания, оглавявана от Игор Сечин, приближен на руския президент Владимир Путин, беше добавена в списъка със санкционирани дружества от САЩ заради украинската криза.

След като й беше отрязан достъпът до американските пазари, компанията, 69% от която са собственост на руската държава, поиска неотдавна помощ от властите, за да обслужва големия си дълг, надхвърлящ 30 милиарда евро. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Роснефт съкращава 1000 работни места