Roger Waters работи по нов албум

| от |

След като завърши тригодишното си световно турне със спектакъла „The Wall“ през септември, легендарният музикант Роджър Уотърс от „Pink Floyd“ вече работи над нов проект – първия си рок албум от над 20 години.

В интервю за сп. RollingStone 70-годишният музикант разкрива, че вече е завършил демо версията на все още неозаглавения албум.

През 2005 г. Роджър Уотърс издаде оперен албум, но новият проект ще бъде първата му рок тава след „Amused to Death“ от 1992 г.

Уотърс казва още, че не знае дали след излизането на албума ще тръгне на турне, за да го промотира. „След края на обиколката със спектакъла „The Wall“ малко съм се затворил в себе си. Изпитвам известно облекчение, че не ми се налага всяка вечер да излизам и да правя шоу, въпреки работата ми със страхотния екип“, споделя музикантът.

Впечатляващият спектакъл бе поставен 219 пъти на стадиони по цял свят, в това число и в България. Приходите от турнето възлизат на 458 милиона долара.

Роджър Уотърс признава, че няма да може да надхвърли това постижение. „Трябва да приема факта, че съм на 70 години и няма да живея вечно. Човек трябва да мисли за тези неща, когато планира нещо толкова мащабно като турне“, допълва музикантът.

 
 
Коментарите са изключени за Roger Waters работи по нов албум