Рекордни премии за участниците на световното в Бразилия

| от |

Спечелилият трофeя от Мондиал 2014 в Бразилия на 13 юли ще заработи 35 милиона долара (25,8 милиона евро). Загубилият финалист ще трябва да се утеши с бонус от 25 милиона долара (18,5 милиона евро).


Screenshot_6

ФИФА ще разпредели рекордните 576 милиона долара (425,3 милиона евро) между участниците в световните финали. Сумата е с 37 процента по-голяма в сравнение с Мондиал 2010 в Южна Африка, когато централата раздаде 420 милиона долара.

Всеки отбор, който се класира за Световната купа в Бразилия, си осигури премия от 8 милиона долара.

Преминаване на групите и класиране за осминафиналите ще донесе на всеки отбор около 9 милиона долара. Бонусът за класирането на четвъртфинал пък е около 14 милиона долара.

Загубилите полуфиналисти си гарантират по 20 милиона долара, а спечелилият мача за третото място ще заработи допълнително 2 милиона долара.

ФИФА също така ще разпредели компенсация от около 70 милиона долара на клубните отбори, чиито футболисти участват на Мондиал 2014. Общите приходи на световната футболна централа за шампионата се изчисляват на около 4,5 милиарда долара. След данъците печалбата на ФИФА ще бъде около 2,2. От тях 1,624 милиарда долара ще бъдат разпределени по различни програми на централата.

200 милиона долара ще се разделят между футболните федерации, а 100 милиона долара ще бъдат върнати на домакина Бразилия. Южноамериканската страна вече похарчи около 11 милиарда долара за осигуряването на необходимата инфраструктура за организирането на Световната купа.

Capture
шампион – 35 милиона долара
финалист – 25 милиона долара
трето място – 22 милиона долара
четвърто място – 20 милиона долара
четвъртфинал – 14 милиона долара
осминафинал – 9 милиона долара
групова фаза – 8 милиона долара

 
 
Коментарите са изключени за Рекордни премии за участниците на световното в Бразилия