Реформатори, реформирайте се!

| от |

Продължаваме да търсим различните гледни точки. Публикуваме мнението на Митко Димитров (http://dimitrovblog.wordpress.com) за нещата около Реформаторския блок. Ако има други гледни точки по темата са добре дошли на нашата скромна платформа.

Продължавам да не разбирам поведението на Реформаторския блок. Уж сме в екстремна ситуация, уж хората имат нужда от алтернатива на политическия модел, а реформаторите продължават се държат като ощипани моми. Абе, кажете си – в коалиция ли ще се явявате или не! Длъжни сте! Какво е това “Не, не изключваме и коалиция, ама засега ще мислим реформаторски…”?! Макар, че аз имам теория за развитието на събитията, която обаче не е в положителна насока за блока. Ако продължават да премълчават намеренията си и да се правят на приятно разсеяни, не трябва да очакват кой знае какви резултати на изборите. Хората протестират срещу точно такова поведение – неяснота, заобикаляне и политическо, кухо говорене. Яснота, дами и господа реформатори! Дайте яснота! Екстремните ситуации изискват конкретика, а вие я избягвате всячески. Продължавате да се криете зад политическата мимикрия…

1384882_10151762123342998_1995129048_n

Освен това, Реформаторският блок продължава да допуска огромни идеологически грешки, които са от фундаментално значение за бъдещото му развитие. Трагедия е да пренебрегвате ГЕРБ в говоренето си. До преди няколко месеца Бойко Борисов и партията му бяха в устите на всички лидери, чиито партии са в блока. Анти – правителственото говорене е нормално, поради ред обясними причини, но какво става с ГЕРБ? Г-н Радан Кънев, който се изказа за тях, така и не даде ясен отговор на въпроса „Е ли възможно включването на ГЕРБ в състава на реформаторите?”. А сте длъжни! Отново Г-н Кънев заяви, че вратите на политическата платформа (както вие го наричате) са зазидани за БСП и ДПС, но по отношение на ГЕРБ не беше ясен. Искате да ви бъде гласувано доверие, но то изисква определен тип поведение. Все още такова поведение ви липсва!

Като за край ще препоръчам на всички в Реформаторския блок – РЕФОРМИРАЙТЕ СЕ! Бъдете ясни, точни и конкретни по отношение на бъдещите ви намерения – коалиционни, управленски… И най-вече: отношението ви към ГЕРБ и Бойко Борисов е определящо за вас. В противен случай рискувате да намекнете на обикновения избирател, че не искате да се разграничите категорично от Борисов, да не би пък случайно да го обидите, защото предвиждате бъдещи общи действия с него – няма начин в един следващ парламент да се състави дясно правителство без него.

И пак: РЕФОРМИРАЙТЕ СЕ!

 
 
Коментарите са изключени за Реформатори, реформирайте се!