Реал и Атлетико направиха 1:1 за Суперкупата

| от |

Реал (Мадрид) и Атлетико (Мадрид) завършиха 1:1 в първия мач за Суперкупата на Испания, игран на Сантиаго Бернабеу“. Така интригата остава за реванша, който ще се играе в петък.

Преди двубоя Реал (Мадрид) почете легендата Алфредо Ди Стефано. Аржентинецът почина на 88-годишна възраст на 7 юли тази година. В негова чест в средата на терена на „Сантиаго Бернабеу“ бе опъната огромна фланелка с номер 9, а на трибуните бе издигнат транспарант: „Благодаря, Алфредо!“. На терена бяха показани и всички трофеи спечелени от легендата на „белия балет“, а накрая двата тима го почетоха и с минута мълчание.

В самия мач очакваният спектакъл не се получи, като едва в края на срещата на терена стана по-интересно. На полувремето Карло Анчелоти извади от игра Роналдо и пусна на негово място Хамес Родригес, като причината е травмата, която мъчи португалеца напоследък. Едва в 68-ата минута „белият балет“ стигна до добро положение за гол. Бейл стреля от фаул и затрудни Моя, който изби топката в краката на Тони Кроос, който обаче от близо не успя да отбележи. В 80-ата минута се стигна до разбъркване пред вратата на Атлетико, като топката попадна в Хамес Родригес, който откри резултата в полза на Реал. Това бе и първи гол за колумбиеца в бялата фланелка.

Две минути преди края на двубоя след центриране от корнер Раул Гарсия от близо с глава бе точен и изравни резултата на 1:1, при който дойде края на срещата. / news7.bg

 
 
Коментарите са изключени за Реал и Атлетико направиха 1:1 за Суперкупата