Разстрел в центъра на Поморие

| от chronicle.bg |

Показно убийство в центъра на Поморие – пред заведение в морския град снощи е застрелян 33-годишният Иван Попов, по прякор Костов. Мъжът е убит с три куршума, предаде Нова телевизия, а по информация на bTV – с осем куршума. Попов е сочен за един от наркодилърите в региона и е криминално проявен.

Според свидетелски показания нападателите били трима мъже, един от които стрелял и убил жертвата. Районът около бара беше отцепен от полицията.

Главния секретар на МВР Георги Костов съобщи пред bTV, че има задържани. Освен физическия извършител на престъплението в ареста са и неговите помагачи.

По неофициална информация служителите на реда работят по сигнал за изоставен автомобил в района на Минно селище „Черно море“, с който се предполага, че са избягали извършителите на разстрела.

„Приятел ми е, с нищо лошо не се е занимавал, изумен съм много, учуден съм. Моля да бъдете съпричастни към нашата трагедия“, каза близък на убития.

През октомври 2007 г. Иван Попов е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на дрога и получава три години затвор. Присъдата е под минимума, тъй като делото минава по съкратената процедура.

 
 
Коментарите са изключени за Разстрел в центъра на Поморие