Разширена и обновена детска площадка радва децата и родителите в село Ресен

| от |

Реализиран проект за нова детска площадка за деца до 3 години бе открит от заместник кмета на Община велико Търново госпожа Снежана Данева – Иванова.

DSC_0130
На изпълненият с деца и родители площад госпожа Данева поздрави всички присъстващи със светлият християнски празник Рождество на Пресвета Богородица и изрази надеждата си и в бъдеще Божията майка да покровителства и закриля децата и семействата.
Снежана Данева откри новата детска площадка, като обърна внимание на факта, че освен финансирането на проекта по „Местни инициативи“ от общинският бюджет с 9 000 лв. кметството в село Ресен е успяло да привлече и спомоществуватели с още 10 000 лв.
Заместник кмета даде висока оценка на направеното до момента от всички кметове и кметски наместници по „Местни инициативи“, като подчерта, че това е един доказал се във времето механизъм за постигане на устойчиво развитие на населените места в рамките на Община Велико Търново. Тя увери всички, че този успешен модел на развитие ще бъде поощряван и в бъдеще.

DSC_0138
Около новата детска площадка с множество съоръжения и ударопоглъщаща настилка са поставени и маса и столове за игра на шахмат, както и масивни кошчета за отпадъци, извършено е и допълнително залесяване и озеленяване.
В заключение госпожа Данева се обърна към децата и всички жители на село Ресен и в бъдеще да пазят придобивките, които селото има изградени с финансиране от общината и с помощта и подкрепата на бизнеса.

 
 
Коментарите са изключени за Разширена и обновена детска площадка радва децата и родителите в село Ресен