Радан Кънев: РБ и ГЕРБ с консултации за пенсионния модел

| от |

Реформаторският блок и ГЕРБ са се договорили за поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел. Това написа в своя профил във Фейсбук Радан Кънев, един от лидерите на РБ.

Днес имах двучасов разговор с премиера Борисов по повод кризисната ситуация след петъчния парламентарен вот, заявява Кънев.

„Постигнахме съгласие да проведем бързи вътрешнопартийни консултации в ГЕРБ и РБ, след което да проведем поредица от експертни консултации по повод пенсионния модел. Добре е още преди Нова година или в началото до януари да стигнем до общо политическо решение на управляващите партии и мнозинството“, смята той и добавя, че: „Това решение ще гарантира сигурността на личните пенсионни спестявания и стабилността на финансовата система, в т.ч на частните и публичните пенсионни фондове“.

Според Кънев до приемането на общо политическо решение, наредба по приложението на спорните текстове няма да бъде издавана и те няма да произведат правно действие.

„По пътя на прекия политически диалог, ще вземем решенията за бъдещето на пенсионния модел и няма да допуснем влияние на ДПС върху политическата власт и финансовия сектор“, заявява още Радан Кънев. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Радан Кънев: РБ и ГЕРБ с консултации за пенсионния модел