Радан Кънев: Без съдебна реформа РБ излиза от властта

| от |

Ако не се състои реформа в съдебната система, Реформаторският блок ще излезе от коалиционното управление. Това заяви пред бТВ лидерът на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев.

„Все пак има единодушие сред всички партии в управлението за важността на тази реформа. Ако не съберем мнозинство за тази реформа, няма да съберем и за нищо друго“, допълни Кънев.

Той отправи сериозни критики към поведението на партньори в Реформаторския блок заради публичния начин, по който се разрешават вътрешнокоалиционни разногласия. Въпреки че не назова имена, от думите му стана ясно, че критикува Меглена Кунева и „България на гражданите“ заради противоречията около избора на един председател, насрочването на конгрес и обявеното по-рано в петък „констатирано високо равнище на недоверие между част от партиите в Реформаторския блок“, за което ДБГ съобщи с писмо до медиите.

„Надявах се този тип неща да ги решим тихо помежду си. В нашите ръце е съдбата на образованието и на здравеопазването и важните въпроси към РБ са по тези теми“, подчерта Кънев. „Една раздробена политическа сила, която се занимава със себе си и публикува глупости – тя е калпава да направи реформи и докато не се оправи, ще остане калпава да прави реформи“, допълни още Радан Кънев по повод комуникационната политика на ДБГ.

Лидерът на ДСБ изтъкна необходимостта от сериозни реформи в тежки и, по думите му, „вкопани в себе си“ институции, които се опълчват на промени. „Ние ще се преборим, като си пускаме съобщение кой на кого имал доверие? И прокурорите си нямат доверие, но не си пускат писма всеки ден“, допълни още Кънев. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Радан Кънев: Без съдебна реформа РБ излиза от властта