Путин получи черната кутия на СУ-24

| от chronicle.bg |

Президентът на Русия Владимир Путин нареди откритата черна кутия на сваления руски самолет СУ-24 в Сирия от турските ВВС да бъде отворена и разчетена в присъствието на международни специалисти. Кутията бе донесена в Кремъл от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Президентът Путин поиска от военния министър, след като бъде отворена черната кутия пред международни експерти, тя да бъде описана щателно заедно с данните, които се съхраняват в нея. Според Шойгу екстремистите са напуснали много бързо територията, където е бил паднал руският самолет в Сирия и не са успели да свалят нищо от самолета. Руският президент обясни, че каквито и да са данните, регистрирани от черната кутия, това няма да промени отношението на Москва към извършеното от Анкара.

В същото време Русия, след като предупреди своите партньори в Близкия изток – Израел и САЩ, че от Средиземно море ще атакува цели на ИДИЛ, пристъпи към действия. Русия за първи път нанесе ракетен удар срещу мишени на групировката „Ислямска държава“ с ракети от подводницата „Ростов на Дон“ от Средиземно море.

 
 
Коментарите са изключени за Путин получи черната кутия на СУ-24