Пуснаха марки с лика на Батман в САЩ

| от |
Инициативата е по случай 75-тата годишнина от създаването на комикс героя

Пощенските служби в САЩ пуснаха лимитирана серия от марки с лика на Батман. Инициативата е по случай 75-ата годишнина от създаването на комикс героя.

Марките са с четири от най-емблематичните превъплъщения на Черния Рицар. По думите на комикс художника Джим Лий именно тези образи показватвизуалната революция на Батман.

„Днешната колекция показва цялата визуална еволюция на Батман. От неговото създаване в златната ера на комиксите, до модерната ера, в която аз имам честта да работя. Именно тези образи на героя показват, кой всъщност е Батман. Те са създадени за вас, за феновете. Много от изображенията са се превърнали в емблеми, сред тях са батсигнала, батмобила, филмите и дори игрите,“ смята художникът.

От Американската пощенска служба заявиха, че марките са създадени съвместно с филмовото студио на Уорнър Брос и DC Entertainment. Батман е създаден от сътрудничеството между писателя Бил Фингър и художника и автор на комикси Боб Кейн през 1939 г. Тяхната задача е да направят нов герой, който да се конкурира със Супермен, който по онова време е особено популярен.

23 юли е обявен официално за ден на Батман. Тази година по случай 75-ата годишнина на героя за феновете бяха организирани събития с батмобили, маски и други емеблематични предмети на героя. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Пуснаха марки с лика на Батман в САЩ