Пускат тематичен парк на „Игрите на глада”

| от |

Lionsgate, студиото зад гигантския франчайз „Игрите на глада”, обяви, че пуска тематичен парк на поредицата. Той трябва да отвори врати през октомври 2016 година в Дубай.

Фенове на Катнис Евърдийн и смъртоносните игри – обединявайте се! От студиото обещават да не пестят средства и тематичнитя парк да е огромен и да съдържа всички най-важни сетове от филма, както и арените от Игрите от първата и втората част на филма.

Hunger games

„Горди сме да обявим партньорството си с Dubai Parks and Resorts, с които заедно ще създадем един парк, който ще донесе невероятно преживяване. Той ще бъде направен така че, да привлече нови фенове и да популяризира нашите брандове по света”, каза CEO на Lionsgate Джон Фейлтеймер, когато новината за тематичния парк беше потвърдена официално.

books

„Игрите на глада” създадени по антиутопичната трилогия на Сюзан Колинс разказват за недалечното бъдеще, когато човечеството се е сбъскало с апокалипсис, вследствие на който са останали много малко хора и едва един континент – Северна Америка. Всички те са се обединили в обща държава – Панем, с една столица Капитол и много окръзи за жизнено важните ресурси. Вследствие на бунт срещу управлението, преди 73 години са измислени Игрите на глада – ежегодно състезание, в което по едно момче и едно момиче до 18 години от всеки един от 12-те окръга в Панем – трибути, избрано на лотариен принцип, трябва да участва. Целта е всичките 24 играча да се убият един друг, докато не остане само един победител. Историята на Колинс започва, когато младата Катнис Евърдийн заема мястото на сестра си в състезанието и успява да вдигне на бунт в цялата нация.

Katniss 1

Книгите отбелязват небивал успех в този жанр още с излизането си, а филмите са едни от най-чаканите. Тази година, през ноември ще имаме шанса да гледаме финалната част на третата книга – „Игрите на глада: Сойка-присмехулка част 2”. Филмът превърна основната си звезда – младата и талантлива Дженифър Лорънс, в истинска любимка на публиката, така че, не е чудно, че студиото иска да удължи този момент с тематичен парк. „Хари Потър” е друг огромен франчайз създаден по книги, който има собствен тематичен парк в Орландо, Флорида.

 
 
Коментарите са изключени за Пускат тематичен парк на „Игрите на глада”