Пускат кръстовището на Семинарията на 13 юли

| от |

Строителните работи на кръстовището на две нива при „Семинарията” се изпълняват в график и се предвижда изцяло движението да бъде пуснато на 13 юли по уверение на строителя.

1

Ще остане да се работи единствено тротоара и оградата на „Семинарията”. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на надлеза.

С реализацията на кръстовището на две нива се очаква чувствително облекчаване на трафика. Като следващ етап на реализация за извеждане на трафика към Южната дъга на околовръстен път се планира изграждане на пробива покрай болница „Токуда” и разширението на бул.”Черни връх”, посочи също кметът на София.

3

Към момента на кръстовището на „Семинарията” са изградени нов водопровод и канал по бул. „Пейо Яворов“ и бул.“Стоян Михайловски“, тръбна мрежа, улично осветление и телефонизация, направена е стоманобетонната конструкция на надлеза. Положен е първи пласт асфалт на западното платно на бул. „Симеоновско шосе” и на локалните платна на бул. „П. Яворов”. Монтирани са стълбовете на уличното осветление и осветителните тела. Изпълняват се довършителни работи на подлеза под бул. „П.Яворов” при ул. „Златовръх”, съобщиха от Столична Община


Предстои полагането износващ пласт на асфалтова настилка на надлеза и довършване монтажа на еластичната и шумозаглушителна ограда, както и хоризонтална маркировка, включваща светещи сфери и вертикална сигнализация.

 
 
Коментарите са изключени за Пускат кръстовището на Семинарията на 13 юли