Пушачите мислят повече за цигари, отколкото за секс

| от |

Пушачите мислят повече за цигари и отказването от тях, отколкото за секс, пише в. „Daily Star“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено по случай Националния ден без тютюнев дим, който се отбелязва днес във Великобритания.

controversialprintads3

Насочването на вниманието към вредите от тютюнопушенето кара все повече хора да се отказват от порока. Въпреки това във Великобритания 10 милиона пушачи все още не могат да се преборят
с вредния навик.

Данните от проучването, направено по поръчка на „Nicorette“ сред 1000 души, показват, че пристрастените към цигарите хора през деня мислят повече за тютюн, никотин и отказване от порока, отколкото за партньорите си и за интимните ласки с тях.

SmokingMan

И въпреки че 96 процента от пушачите мислят как да откажат цигарите, над една трета от тях смятат, че предизвикателството е твърде голямо и не вярват, че ще успеят. Над 50 процента от хората, които пушат, мислят, че ще се справят по-успешно със сериозно предизвикателство като участие в маратон или планинско катерене, отколкото да се преборят с никотиновата зависимост.

Проучването разкрива също, че пушачите не страдат от липса на самоувереност в други житейски сфери. Мнозина от тях споделят, че вече са осъществили своите амбиции и са се справили с редица предизвикателства, като 67 процента приписват успехите си на собствената си самоувереност, а 44 процента – на подкрепата на близки и приятели.

Smoking_002

Експертите се надяват, че по случай Националния ден без тютюнев дим много пушачи отново ще помислят за предизвикателството да се откажат от вредния порок.

„Както с всяко изпитание в живота, ако иска човек да успее, трябва да приеме предизвикателството и да вярва от самото начало, че ще постигне целта си. Отказвайки се от вредния порок, хората ще направят нещо невероятно не само за самите себе си, но и за околните.Ако като нация насочим вниманието си към позитивния резултат и се възползваме по най-добрия начин от наличната подкрепа, можем да очакваме в бъдеще броят на пушачите да намалее още по-съществено“, казва поведенческият психолог Ема Кени.

 
 
Коментарите са изключени за Пушачите мислят повече за цигари, отколкото за секс