Протест срещу цените на горивата

| от chronicle.bg |

Протест срещу цените на горивата се организира в София, Бургас и Варна. Той ще се проведе на 1 септември с призива „Българи, дойде време отново да сме задружни”. Протестът се организира във Facebook, а групата призовава за протест през есента. Според организаторите в цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България, а доходите им са в пъти по – големи, отколкото в България.

„Не сме доволни от цената на горивата. Не сме доволни от качеството на горивата. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни. Свалете Цената на горивата”, призовават още в групата.

Всъщност справка на DarikFinance показва, че бензинът е по-евтин само в Унгария, Полша, Латвия, Австрия, Андора и Естония.

Протестът се организира, въпреки че няколко дни след шумната кампания срещу нередностите по бензиностанциите, цените на горивата вече тръгнаха надолу.

Проверките на бензиностанциите в страната показаха, че при едва 84 бензинови колонки от проверени 9726 са констатирани отклонения над нормата.

 
 
Коментарите са изключени за Протест срещу цените на горивата