Проститутките в Мурманск вдигнаха цената си с 40%

| от |

Проститутките в руския арктически пристанищен гр. Мурманск неочаквано вдигнаха с 40% цената на услугите си и обясниха решението си с поевтиняването на рублата спрямо долара, предаде Би Би Си.

Също така жриците на любовта мислели да конвертират труда си направо в долари, ако ситуацията на валутните пазари не се промени и родната им валута не се съживи. Това заявили източници от публичен дом пред репортери от местната информационна агенция FlashNord. До преди вдигането на цените ласките на професионалните палавници в Мурманск струваха 3000-7000 рубли /57-132 долара/. От друг публичен дом казали пред агенцията, че се опитват да задържат цените ниски, но разходите за поддържане на жизненото равнище скачат и проститутките не могат да работят на загуба.

От началото на западните санкции срещу Русия рублата поевтиня с 40% към долара и с 60% към еврото. За това допринесе и падането на цената на петрола.

Решенията на сексуалните труженички в Мурманск получиха сериозен социален отзвук в социалните мрежи в Русия. Един абонат посъветва руския президент Владимир Путин да учи икономика от проститутките в Мурманск. Друг го ударил на патриотизъм и съветва сексжриците да вдигат цените само за чужденци в отговор на санкциите./БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Проститутките в Мурманск вдигнаха цената си с 40%