Промяна на движението заради основен ремонт на транспортен възел „Надежда“ – „Западен трамваен подлез“

| от |

От 7.00 часа на 13 октомври до 4.30 часа на 27 октомври ще се извърша реконструкция на релсовия път в подлез „Надежда“ в участъка от „Триъгълника“ до завод „8-ми март“, съобщава пресцентърът на Столична община.

За времето от 5.00 часа на 13 октомври до 4.30 часа на 27 октомври „Център за градска мобилност“ въвежда временна организация на движение. Според нея трамвайна линия 6 се разделя на две части – трамвайна линия 6 с маршрут от ж.к. „Лозенец“ до надлез „Надежда“ и трамвайна линия 6-А с маршрут от ж.к. „Обеля 2“ до ж.п гара „София север“.

Трамвайна линия 11 ще се движи от бул. „Никола Петков“ по маршрута си до депо „Банишора“, транспортен подлез „Надежда“, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по бул. „Христо Ботев“, наляво по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и през транспортен подлез „Надежда“ по маршрута, двупосочно.

Трамвайна линия 12 се разделя на две части – трамвайна линия12 с маршрут от площад „Журналист“ до депо „Банишора“ и трамвайна линия 12-А с маршрут от кв. „Илиянци“ до ж.п. гара „София север“.

Трамвайна линия 19 ще бъде със скъсен маршрут от кв. „Княжево“ до депо „Банишора“. Разкрива се временна автобусна линия 11-ТМ с маршрут от автостанция „Илиянци“ по ул. „Джерман“, бул. „Рожен“, ул. „Илиянско шосе“, бул. „Рожен“, надлез „Надежда“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Сливница“, надясно по ул. „Опълченска“ и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ по маршрута, двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута по бул. „Рожен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“ и на трамвайните спирки по ул. „Илиянско шосе“.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Промяна на движението заради основен ремонт на транспортен възел „Надежда“ – „Западен трамваен подлез“