Прогнози за кръга в Англия

| от |

Най-накрая свършиха досадните квалификации за тази година и може да се съсредоточим към любимата ни Висша Лига. А тя ни предлага няколко интригуващи двубои през уикенда:

Арсенал – Манчестър Ю 2:1, гол/гол

Късният мач в събота е най-интересната среща и определено носи своя заряд. Домакините винаги са излизали на Емиратс за победа и сега няма да направят изключение. Най-прясната новина при Топчиите е, че най-вероятно след Нова Година ще се подсилят с Чех, което си е доста успешен ход.

При всички случаи очаквам голов спектакъл и нападателен футбол, но развоят ще се реши от защитата, която не е най-силната част на никой от съперниците. Ключов играч за столичани ще бъде Джак Уилшир, който може да направи разликата. Очаквам момчетата на Венгер да победят, защото са длъжни да го направят и предвид многото контузени в Юнайтед това е най-логичното.

Астън Вила – Саутхемптън 12

Гостите са буквално на крилете на победата и имам чувството, че скоро няма кой да ги спре. Формата им е убийствена и не само побеждават, но го правят с игра!

jose-fonte-gabriel-agbonlahor-villa-southampton_3230526

Вила са в доста ужасяваща форма напоследък и въпреки че нямаха особено късмет в някои срещи не виждам как ще спрат Светците. Предвиждам двойка, но имам странното усещане, че може и да стане изненада в този мач. Астън Вила са по-голям отбор определено, но какво се случва там, един Господ знае.

Хъл Сити – Тотнъм Х2

harry-kane-tottenham-premier-league_3224503

И двата отбора са в слаба серия и формата им определено не е това, което трябва да бъде. За мен Шпорите са винаги били тотаджийски отбор и откакто след английски футбол, а това е повече от 20г, винаги се представят добре срещу малките отбори. Така че залагам да не загубят, въпреки че няма да им е никак лесно.

Кристъл Палас – Ливърпул 1:1

Real-Madrid-v-Liverpool-Brendan-Rodgers_3225190

Това е още една среща, която е жизненоважна и за двата отбора. Оказа се, че Стъридж няма да игра до Нова Година, което не е никак добре за Червените предвид головата им немощ. И двата тима има нужда да почнат да печелят точки, но аз лично не виждам някой да има голямо предимство. Да, Ливърпул е голямото име тук и е възможно да спечелят, но най-реално според мен е равенството.

Челси – УБА 2:0

jose-mourinho-tennis-atp-world-tour-finals_3230070

Колкото и ядове да имаха Сините срещу Дроздовете напоследък, просто ще е крайно невероятно, ако не вземат трите точки под Моста. Моуриньо вече намери ваксата за победите и не вярвам да изпусне титлата, въпреки че има още много мачове. За да стане това, поне трябва да почнат да губят точки, което за момента е леко невероятно. УБА от своя страна не показват нищо интересно, особено последните срещи.

Евертън – Уест Хем 2:1, 2:2

roberto-martinez-everton_3231207

Тук очаквам голове, определено. Домакините поизостанаха в първенството за сметка на Лига Европа и е време да помислят и за местните съревнования. Това ще бъде и голям тест за Чуковете, защото тук може да се види дали прогресът им до момента е закономерен и докъде може да доведе. Труден мач за предвиждане, но според мен Карамелите имат леко предимство.

Лестър Сити – Съндърланд 1:0

sunderland-players-celebrate-premier-league_3227158

Този мача е на живот и смърт за Лисиците – трябва да го вземат на всяка цена. Защото иначе може да се окаже фатален момент за тяхното спасение. Започнаха сезона по невероятен начин, но последните шест двубоя имат пет загуби и без вкаран гол. Черните котки се съвзеха от шока след 0-8 и започнаха да заприличат на отбор. Определено имат шанс за точка, но давам условно предимство на домакините заради Каспер Шмайхел.

Манчестър Сити – Суонси Сити 3:1

manuel-pellegrini-manchester-city_3231128

Гражданите изпаднаха в някаква странна дупка и е наложително да излязат от там възможно най-скоро и убедително. Преди да мислят за Байерн през сермицата първо трябва да се справят с гостите от Уелс, които са доста корав и приличен отбор. Пелегрини е длъжен да съживи играчите си, ако иска да изкара до края на сезона. Въпреки някои проблеми с контузии и формата на тима като цяло, Небесносините трябва да си възвърнат спокойствието и самоувереността.

Нюкасъл – КПР 2:1

alan-pardew-liverpool-newcastle-premier-league-victory-celeb_3223793

Алън Пардю направи невероятна серия от победи, която измъкна отбора от последното място, както и му спаси главата. Формата на отбора в момента е доста добра и заради това залагам на победа пред екзалтираните фенове на Сейнт Джеймсис Парк. КПР взеха глътка въздух срещу Вила, но все още са в опасната зона и ще трябва да се потрудят доста, за да изкопчат нещо в срещата.

Стоук Сити – Бърнли 2:0

sean-dyche-burnley_3227660

Много е трудно да заложиш срещу Грънчарите на Британия. Още повече срещу виненочервените, които взеха най-накрая първа победа в първенството. Може би международната почивка не беше добра за тях, защото им уби въодушевлението, което ще трябва да защитават на този доста негостоприемен стадион.

C Tрето полувреме

 
 
Коментарите са изключени за Прогнози за кръга в Англия