Проф. Илиян Михов ще бъде избран за декан на INSEAD

| от |

„Файненшъл Таймс“ съобщава в днешния си брой, че българският икономист проф. Илиян Михов до дни ще бъде избран за Декан (Dean) на ИНСЕАД, едно от най-престижните бизнес училища в света. Илиян Михов беше един от двамата временни декани на училището заедно с Питър Земски от февруари насам.

За първи път деканът ще бъде базиран в кампуса на училището в Сингапур. Досега всички декани бяха базирани във Фонтенблю, близо до Париж. И причината е ясна. Макар кампуса в Сингапур да е по-малък, именно в Азия училището предвижда своето развитие.

INSEAD (Institut Europeen d’Administration des Affaires – Европейски институт по бизнес администрация) е едно от най-престижните частни висши училища за бизнес и мениджмънт в света. Създаден е през 1957 г. Центровете му са във Франция, Сингапур и Абу Дaби (ОАЕ), като има представителства в Израел и САЩ.

Илиян Михов е професор по макроикономика и иконометрия в INSEAD. Ученик е на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке. Михов има огромен брой публикации в престижни издания, една откоито е анализ на Голямата депресия в САЩ. За кратко беше спряган за вицепремиер в кабинета Борисов през 2010.

 
 
Коментарите са изключени за Проф. Илиян Михов ще бъде избран за декан на INSEAD