Приятелството с колегите прави хората щастливи

| от |

Американската социална мрежа за професионални контакти LinkedIn е извършила анкета сред 11 500 души за приятелските отношения в офиса. Почти половината от специалистите, участвали в проучването, са казали, че дружеските връзки с колегите им са ги направили щастливи, съобщи „Бизнес стандарт“. 46% са били уверени, че именно подобно приятелство прави работата в службата по-приятна.

Експертът на LinkedIn Никол Уилямс отбелязва, че създаването на дружеска атмосфера в офиса може значително да повиши продуктивността на сътрудниците. Почти всеки пети (18%) е бил подтикван от приятелството на работното място да се съревновава с колегите си. 68% от младите хора са признали, че биха жертвали приятелството заради повишението. А 62% от по-възрастните никога не биха постъпили по този начин.

50% от младежите са изразили мнението, че дружбата в офиса повишава мотивацията им за работа. 45% от участниците на възраст 55-65години са казали, че добрите връзки с колегите им не влияят по никакъв начин на производителността на труда им. 51% от служителите в Индонезия са изразили мнението, че колегите им ги разбират по-добре, отколкото близките приятели. Във Великобритания на това мнение са били само 9%. В Индия една трета от хората са били уверени, че приятелите на работното място са способни да ги разбират повече, отколкото законните им половинки.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Приятелството с колегите прави хората щастливи